The everyday exceptional.

What else we can do for you:

View all FAQs

Creating a Cat A space in Little London

Our project with NorthHill was a Cat A refurbishment and regeneration of three buildings to transform Little London into a modern office environment for prospective tenants. Each of the buildings on Mill Street have undergone a Cat A refurbishment with partition walls removed and new lighting, HVAC and services installed in most areas. The objective for the overall look and feel was to create a blank canvas open plan office space which celebrated the raw industrial feel of the building.

We modernised the central areas of Little London including entrance gates, a new reception area, hallways, stairwells and toilets to create a stylish, contemporary feel throughout. To help maximise wellbeing in Little London, we created a shower and changing room which includes lockers, drying room and a workbench for repairing bicycles.

  • Embrace the rich architectural characteristics of the properties
  • Bring the space back to a minimalist, industrial design
  • Create an attractive Cat A space in keeping with the local area
Front of house at Little London

Connected by a courtyard, Little London forms a natural community, and the link between the three buildings form a strong foundation for either one major occupier or individual occupiers to individualise the space and build a community. To maximise connection between the buildings, we ventured outside to landscape the courtyard. Our work included dropping smoke vents to open to the space, installing new lighting, seating and hedging, and repainting the external walls to continue the modern minimalist feel outside and in.

With an increased development and regeneration of South London and the surrounding area, this type of Cat A space is becoming an increasingly popular option outside of central London. Within proximity to London Bridge, as well as having Shad Thames and London Riverside nearby, Mill Street is an area steeped in history and offers an authentic London experience. Honesty and integrity were essential throughout the design and we have pulled inspiration from the surrounding architecture and historic warehouse influences of the area. These elements can be seen in the simplicity of the organic materials, raw concrete details and high, exposed ceilings.

Contemporary lighting at Peldon Rose office

Start your workplace transformation today.

Your workplace holds enormous potential to improve your business performance. Get in touch today, and we will unlock that potential together.