The everyday exceptional.

What else we can do for you:

View all FAQs

Preqin, a space to train the best industry talent

Having seen substantial business growth, Preqin, who provide market data and assets for alternative asset professionals, were in need of a new home to house its growing team. As a business that strives to be an innovative leader within its sector, Peldon Rose have created a workspace for Preqin that drives creativity and collaboration whilst putting its people and customers at the forefront of the business.

preqin sofa seating social space

Understanding Preqin’s DNA

From the outset, it was clear that the formulaic nature of the previous office at Vintners Hall offered little opportunity for collaboration or social interaction and limited room for growth. Preqin’s team enjoyed being able to come together but had little room in which to do so. With two new locations available, Peldon Rose provided Preqin with two test fit options, each demonstrating how the team could thrive and grow. Ultimately the Verde building in the heart of Victoria was selected as the perfect choice for Preqin’s new home. This shift in location represented more than just a new workplace, the new site demonstrates a step away from the corporate nature of the City, to a more relaxed culture and environment.

The Verde building is a space that Peldon Rose know well having carried out the refurbishment for previous occupiers, Pret. By understanding the functionality of the space, Peldon Rose were able to work sympathetically with the existing layout to whilst ensuring that Preqin’s brand identity and values are represented throughout the entirety of the space. Whilst the framework of the space remains the same, every element now been contextually considered to reflect Preqin, its people and its evolving culture.

preqin collaboration space with high seating

Adapting for growth

As a businesses that is at the top of its game within the Asset Management industry and with continuous team growth, Preqin recognised the need for a new way of working that encouraged collaboration and innovative thinking. Preqin now have a flexible desking solution where its teams have the autonomy to choose where they work from, with a huge variety of environments available, such as focused booth spaces or café style seating in the town hall space. By creating multiple working environments, Preqin’s teams will naturally shift towards a more agile approach as well as adapting to the shift in culture.

Bleachers, that are located in the ‘beating heart’ of the townhall space features artwork such as Preqin’s ‘The Home of Alternatives™’ tagline. This impressive area is now a space for large scale team meetings or events, with seating for up to 200 people. Soft seating located on the perimeter of this area invites people to gather and socialise. The moments of interaction that these spaces create will help to embrace the shift from the city and build relationships between colleagues, old and new. For larger celebrations, Preqin are able to make use of the roof terrace that the Verde building offers which boasts views of prominent London landmarks such as Buckingham Palace.

A large open-plan kitchen area welcomes people into the main office space. Employees now have an area where they can catch up with a colleague over a cup of coffee or celebrate team wins. In contrast to the old space which lacked breakout facilities, the new kitchen adds a personal touch with the blue of Preqin’s logo used within the tiling. A nod to employees Sasha Barnes and Daniel Morris, who were key protagonists on the project, has been added to the tiling in the kitchen with ‘Preqin Eats By Barnes & Morris’ printed proudly across the space.

A space to train the best industry talent

Preqin’s new workspace is a destination that its modern workforce can return to and one that has been designed to attract and retain the best industry talent. It is a place to inspire creativity as well as being visually impressive to employees and visitors. For those employees returning to the office, Preqin recognised that it’s new workplace needed to offer an improved level of comfort and choice. Soft seated areas within the space mimic the home environment and comforts that staff have become accustomed to after long periods of working from home.

Peldon Rose have transformed the lower ground floor into a dedicated training space where the next generation of industry leaders can learn amongst their colleagues. Technology supports the functionality of this space with multiple screen options provided to support training sessions. The space can further be utilised for wellbeing activities such as yoga or exercise classes. A suite of meeting rooms run alongside this area with a privacy curtain added to divide the two during busy periods. Breakout facilities further enhance the space, eliminating the need to travel between floors for tea and coffee facilities.

Steve Taylor, Project Director, said: “Working closely with Preqin’s individual teams allowed us to take a deep dive into what makes them tick. From this we really recognised that its people were the driving force but they were being restrained by the limitations of their previous office space. By creating a workplace that now resonates with their people and vision, we’ve humanised the culture and helped with the investment of Preqin’s employees.”

Contemporary lighting at Peldon Rose office

Start your workplace transformation today.

Your workplace holds enormous potential to improve your business performance. Get in touch today, and we will unlock that potential together.