Twinings

Brewing Twinings Culture


SERVICES
LOCATION

Projects

SECTOR
Retail

Founded in 1706, Twinings is renowned for creating aromatic blends of tea, with over 600 varieties currently produced and exported worldwide. Peldon Rose partnered with Twining’s to create their new workspace located in Andover, Hampshire. Home to the Twinings UK Commercial team, who leads the company’s new product development and sales for UK consumers. 

The new workspace is designed and divided into several distinct areas to promote smart and agile working. Essential to the design process, each area was investigated through a series of workshops between Peldon Rose and Twinings.

A workspace designed to support agile working

The ground floor focuses on energising employees and promoting innovation. It includes the main collaboration hub, an open plan area with shared meeting spaces, focus pods, and an ‘Energise Zone’ where workers can change their environment to breakout from their working day, spark and reignite their creativity and energy with a variety of activities including board games and table tennis.

A designated social area, designed in a U shape to increase interaction serves as a central point for engagement with colleagues and visitors, where varieties of teas and other wellbeing beverages can be brewed and tasted. It also acts as a new social hub for monthly meetings and events, such as book clubs, lunch and learn sessions, improving collaboration with the team and incubating Twining’s culture.

Twinings Social Hub

Unique design features reflecting Twinings heritage

A special botanist was consulted to enhance the biophilic aspects of the project, with over 90 plants, herbs, and spices in the space, all either edible or air purifying. The plants have been specifically chosen to match each area and bring a direct tactile link with the art of blending flavours and creating new products.


A bold and bespoke Vic Lee wall of artwork was commissioned to depict the history of Twinings in a contemporary style, in contrast to the wider office is a standout feature. A key driver of the project was to create a workspace that encourage a relaxed and open mindset. To incorporate their own personalities into the area, employees have shared their personal photographs and pictures for a tapestry wall, reinforcing the company’s community spirit and creating a real home away from home.


The first floor is designed to create creativity, collaboration, and focus. Intentionally paired back, a raw aesthetic, with simple finishes of plywood and chip board, has produced a blank canvas where new ideas can take shape. Innovation walls have been positioned throughout the space, where moments of spontaneous inspiration can be captured. New technology has been seamlessly integrated throughout, with interactive smart boards allowing live annotation, and microphones and cameras within the ceiling facilitating greater connectivity internally and externally.


Agile working now facilitates greater integration across teams. A range of furniture, from standing desks, to benches, to bean bags and sofas, caters for every working style. And then there’s The Hive, a creative studio housed in a specially crafted box for focused team working, perfect for brainstorming sessions. Setting this box at an angle that cuts through the geometry of the floorplan has created several dynamic areas surrounding it, alcoves for intimate conversations and smaller team meetings.

The Hive

Creating a work/love balance


Project director Nicola Phillips explains “The project has been a real work of love, and the result of close collaboration with a thoughtful client. Every dressing piece going into the space and every graphic adorning the walls has some special significance to the Twinings heritage or the culture of its workers. It was a pleasure to partner with Twining’s on creating their new home”.

"Change Makers" The large formal meeting space

The Energize Zone

Twinings Social Hub

Watch the moment the Twinings staff saw their new office for the first time: