Laystall Street

Creating a powerful first impression to welcome future tenants


SERVICES
Dedicated landlord team,  Office maintenance
LOCATION

Laystall Street

SECTOR
Landlord

NorthHill brings patient, private capital and deep industry expertise to support passionate investment management teams to develop their business, whatever the size. Believing in the importance of building a relationship based on trust, NorthHill aims to deliver long-term results for clients who have the ability to be the best in their class.

In Holborn’s Laystall Street, Peldon Rose were challenged to transform the façade and entrance of the building to provide a fittingly professional welcome to future and prospective tenants of the building.

Elevating the initial design concept

Transforming the visual impact and user experience of the building while staying true to the original concept design by dMFK Architects was a key element of the brief to align with the client’s aspirations for the building, that required careful consideration by our design team. Located in central London, the existing building façade was dated and worn, that poorly reflected the potential of the space within.

Initially, all external windows and doors were removed in order to make crucial alterations to the layout and opening size of the building. Starting anew, striking curtain walling was installed with an improved door and window system, outlined by the installation of bespoke wall tiling.

 

A powerful first impression

Now, the façade of the building is bold and impressive. With a high-quality finish, the building is instantly noticeable while walking along the main street thanks to the vibrancy of the statement tiling. Upon entry inside, the reception area reflects this high level of quality. Previously unmanned, the installation of a bespoke reception desk with white walls, clean lighting and natural floor finishes makes for a bright arrival into the space and a welcoming atmosphere for prospective and future tenants that will now be greeted on entry.

 

Improving the user experience

The variety of systems and external finishes were aligned to improve the overall build experience that included the installation of a recessed DDA compliant lift from the reception floor and new access control and CCTV. The result is a truly seamless and accessible experience for tenants with full management support for the building manager and landlord. By taking control of the whole design process, Peldon Rose were able to effectively coordinate all services provided, mitigate risks and ensure a smooth design process between contractors and manufacturers to deliver a striking end result for the client which will enhance the quality of the tenant offering.

Zac Goodman of NorthHill said, “Respecting the past, and creating excitement for the future is at the heart of our investment philosophy at NorthHill. In gently refreshing the façade of the building, whilst providing a cutting edge feel in the communal areas internally I believe we have succeeded and this wouldn’t have been possible without Peldon Rose. In partnership we have brought back to life one of the great buildings in Clerkenwell”.