Jellyfish Pictures are an award-winning production company who specialise in high-quality animation and visual effects. Highly respected in the industry, their impressive feature film credits include: Solo: A Star Wars Story, Star Wars: The Last Jedi, Rogue One: A Star Wars Story, Captive State and Kingsman: The Secret Service.

Jellyfish Pictures have relocated from Soho into a brand new, state of the art Head office in Brixton, SW9. They successfully acquired the 11,153 sq. ft new-build space, which is part of an exciting mixed-use development called The Edge. The new studio is positioned next to a set of iconic disused railway arches - which run the full length of the building adding a unique urban backdrop. The studio’s presence also contributes to the Lambeth Borough’s vision for Brixton as a growing hub for creative, tech and social businesses.

The main objectives of this project were two-fold: Firstly, to create a new Head Office with WOW factor for both employees and visitors alike. As a leading independent company in the ever-evolving creative tech industry, this new studio is certainly a statement, enabling Jellyfish Pictures to compete and thrive on a global scale. Secondly, the need for more space was becoming paramount, following rapid growth in the company and outgrowing their previous workspace. Acquiring the building as an empty shell provided us with a unique opportunity to deliver the CEO’s vision. He wanted the design to be architecturally clean and contemporary, reflecting ‘tech’ - which is essentially the essence of the business.

A striking reception area, designed with a minimalist approach, features a black wall illuminating the Jellyfish logo and a white Corian reception desk. The finished effect is both polished and open, offering a very warm welcome. To the side of reception, you’ll find a relaxed waiting area with some interesting film memorabilia, high top tables and stools and a small kitchen. A mezzanine sits above the reception area to utilise the high exposed ceilings, offering some discrete hide-away space and a mix of comfortable and agile working furniture.

The principal meeting room is overlooked by the railway arches, with framed film posters on the wall above a chic, mid-century sideboard. A magnificent oak parquet table with stylish minimalist chairs sits in the middle of the room, under recessed linear lighting. Here, the glass doors can be folded back along the whole length of the room, to provide a wide-open space encompassing the whole reception area.

A second meeting room sits adjacent to the reception area. Unusual in shape, it has been constructed with curved glass and perfectly captures the reflection of spotlights and column lighting. Within this room, the oak meeting table has been inlayed with the Jellyfish logo and four limited edition Julian Opie prints hang on the wall. A triple-fronted mirrored glass cabinet sits on an ascending concrete wall – left purposely untreated for maximum effect. This strikingly lit cabinet houses an impressive collection of industry awards.

Pioneering technology

The design combines pioneering technology and functionality, as well as comfortably accommodating a technical workforce who deliver highly artistic services such as animation, visual effects, editing, rendering and art-directing.

The in-house screening room provides an ideal space to host events and showcase film footage to clients. This room will also be utilised by the team day-to-day, enabling them to see their creative work come alive on the big screen. Bespoke editing suites provide top of the range facilities with tiered seating, allowing for team collaboration.

The ‘exposed’ ceiling is a prominent feature of the whole building. Running down the middle core is a concrete walkway, which is spectacularly long - 100 metres end-to-end. Leading off this core walkway are a range of functional spaces. Breakout areas and collaboration hubs are strategically placed along the length of the building, clustered around striking concrete columns for example, to allow for team catch ups and time away from the action.

The most striking feature by far is the illuminated jellyfish tank, situated in the main breakout area, which embodies the Jellyfish brand completely.

The kitchen was designed to be the beating heart of the office and a place for employees to freely go, whatever the time of day. Created to be a focal point, it aesthetically compliments the rest of the building entirely. Features include metal work tops, tonal coloured tiles, birch ply and soft touch grey cabinets and a fully equipped coffee machine. The mix of metal also reflects the luminous tank lighting to marvellous effect.

A striking reception area, designed with a minimalist approach, features a black wall illuminating the Jellyfish logo and a white Corian reception desk. The finished effect is both polished and open, offering a very warm welcome. To the side of reception, you’ll find a relaxed waiting area with some interesting film memorabilia, high top tables and stools and a small kitchen. A mezzanine sits above the reception area to utilise the high exposed ceilings, offering some discrete hide-away space and a mix of comfortable and agile working furniture.