The Physiological Society

Showcasing history


SERVICES
Mechanical & electrical,  Office fit-out,  Office design,  Workplace consultancy,  Construction management,  Office acoustics
LOCATION

30 Farringdon Lane, Clerkenwell

SECTOR
Not for Profit

The Physiological Society needed to merge two offices into one at their new building in Farringdon. We had to keep their long-term charitable goals in mind and create a modern vibrant feel, without taking away from their important, 100 plus years of achievements.

With six floors to navigate, we re-modelled the lift to allow seamless movement between the different floors. Installing a change as significant as this was essential in bringing the office together and making the building easier to navigate. As a measure of the success of our design, our office for The Physiological Society won us the Highly Commended Office Interior award at the UK Property Award 2013.

The Physiological Society office has been designed with simplicity in mind to keep the offices looking modern and bright. By keeping the colour scheme toned down, we could introduce accent furniture and accessories to bring the space to life. Where it was possible, our design team drew inspiration from the company logo and brand colours to enhance the identity throughout the office. It has helped to create a calm environment in their workspace that is in-line with the company identity.

As The Physiological Society have combined their offices, installing a new kitchen area, capable of holding more external functions, was essential. Now staff have access to better facilities that meet their needs and staff can easily enjoy hot drinks and have somewhere to prepare meals to keep them energised in the office.

 

The Physiological Society Reception
The Physiological Society lobby

Away from the design aspects of the office refurbishment, our in-house mechanical & electrical team were involved in designing and installing a brand new heating, cooling and ventilation system just for this building. This was required to ensure staff could be comfortable in their new workspace.

The Society's historical journals are a strong part of their history, so we absolutely had to create a space to proudly showcase these important documents. Our team also installed a new auditorium and flexible meeting spaces where they can host all manner of meetings, from small scientific gatherings to lectures to large-scale council and committee meetings. The auditorium was fitted with special acoustic panels in the lecture room to help reduce noise problems.

The Physiological Society office acoustics
The Physiological Society Library entrance
The Physiological Society Auditorium
The Physiological Society kitchen
The Physiological Society kitchen breakout
The Physiological Society library
The Physiological Society office work
The Physiological Society presentation space
The Physiological Society boardroom

Ready to transform your workplace?

Get in touch now

Share this project