IGATE, the global IT services company, approached Peldon Rose when they wanted to bring their staff together and consolidate their Southwark and Heathrow offices in to one UK headquarters.

They selected a 6,700 sq ft space at 25 Canada Square, Canary Wharf and wanted to create a smart professional office suitable for international guests to visit and work from. Early on in the proposal process, we identified the key client drivers were design, value for money and detailed building knowledge. This helped us to successfully collaborate with the building owner, CitiGroup.

To minimise costs and meet our client’s tight time scale, we started this project by conducting CAT A landlord works for 15,000 sq ft of space which was to be divided for three tenants (including IGATE). This included a full audit and service of HVAC systems, upgrading fire alarm systems and optimising data infrastructure.

IGATE Reception

On arriving at IGATE, the entrance is finished with a solid marble floor imported from Italy. This quality, durable and hard-wearing material creates a great first impression and reflects their position in the marketplace as a quality, long standing business. Visitors are also instantly aware of the company’s branding which our designers have highlighted, in collaboration with our furniture team, to ensure all the colours selected for office furniture, glass manifestation and feature walls flow through the office. To help ensure a friendly welcome, a hot drink station, comfy seating and coat store are all nearby.

 

IGATE Seating Area

Located behind the reception area is a large meeting room with full AV teleconferencing facilities to connect them to colleagues around the world. This room has a folding wall connecting to a smaller meeting room so IGATE can easily reconfigure the space in to one larger space. All meeting rooms include teleconference facilities and writeable walls to enable communication and collaboration.

The workstation area has been designed as open plan, bringing staff from the two offices together for the first time. To allow for some privacy and optimise acoustics, we installed felt dividing screens.

To accommodate transient staff and visiting guests, several workstations were reserved for hot-desking where we installed easy plug in power sockets, name plates and lockers. To maximise space and to assist well-being we also installed several sit-stand desks.

IGATE Glass Partition
IGATE Meeting Room
IGATE Breakout Area

Three executive offices were created and outside of these are informal soft seating areas. Striking features including clocks, in local times from around the world, line the walls to once again create a unifying workspace.

To provide staff with a place to escape to, the kitchen breakout area includes a full wall graphic and plenty of natural light. We also installed two soundproofed phone booths ideal for quiet working and phone calls.

Value for money was a key factor in this project so, in addition to combining some CAT A and CAT B works, we minimised expense at every stage including reusing furniture where possible. Our furniture department also supplemented the existing furniture with some stylish, functional items that complemented the company brand.

IGATE Tea Point
IGATE Kitchen

Ready to transform your workplace?

Get in touch now

Share this project