A new London office was required for South African investment company Pallinghurst Resources, Gemfields, one of the world’s biggest miners of coloured gemstones and owner of renowned jewellery brand, Fabergé. The office relocation was an opportunity to consolidate all the brands into one shared space. The new environment is a sophisticated and fresh space that retains elements from each brand to showcase the high-quality associated with the different brands.

Gemfields and Pallinghurst relocated to a new 11,800 sq. ft. office at 1 New Burlington Place. Their office needed to be a blend of finishes to match each brand and provide staff with different meeting spaces to accommodate for the mix of working styles.

  • Unite three brands into one comfortable space
  • Create a showpiece office for clients
  • Design an environment to support individual needs

As Gemfields had served notice on their temporary office space, we had to work to strict timelines to make sure they could occupy the space and avoid downtime to the business. The office relocation was completed in two phases which allowed staff to move into one part of the open plan space while the separate offices for Pallinghurst were completed, creating a structured environment for staff, with a striking reception and impressive meeting rooms.

Gemfields_Marble_Front_of_House

Impressive visual impact

Reception and the other front of house spaces had to deliver an impact on arrival and act as a showpiece for clients when they visit. We focused on using high quality finishes to show the level of intricacy and sophistication involved in the work Gemfields do.

The new boardroom allows Gemfields to showcase their gems and use the rooms to be multi-functional for all sizes of meetings. The full-length windows maximise the flow of natural light into the boardroom and the folding walls allow the impressive boardroom to be split into two meeting rooms as required.

Gemfields display case
Gemfields Boardroom
Gemfields Faberge Meeting Room
Gemfields Faberge Egg

A new environment for staff

By combining three companies into one new office space, the environment needed to cater for the different needs of the individual brands and their working styles. Lots of meeting spaces were required to accommodate the varied set ups of the three companies. There are different areas for client meetings, collaborative meetings and more private, individual spaces away from the main office floor. The central tea point offers staff a bright, large functional that is distinct from the rest of the office. Natural light freshens the tea point and creates a more calm, relaxed atmosphere away from the office floor.

Gemfileds_Kitchen_Teapoint
Gemfields_Pool_Table
Gemfields Executive office

Ready to transform your workplace?

Get in touch now

Share this project